top of page

Gravity Co, Явор и Lucky Man


За Gravity Co. не може да се говори. А и не бива. Gravity Co. се усещат. Gravity Co. се чувстват със сърце. Ако и доколкото го имаш. Дълбоко. Силно. Емоционално.


Него го няма. Може би тези, които не принадлежат на това тук и на това сега, го напускат. По-бързо и по-изгарящо от останалите. Може би не ни принадлежат - тези от високото, които са дошли тук, при нас, тези от долното. Между горната и долната земя средна няма. Има много горе, има много долу. И нищо в пространството помежду им.


Явор не е от средните хора. И средната земя, тръшната на кръстопът и разкъсана от несрета, не му принадлежи. Остави ни. Завеща ни на това, което да помни и можем, и знаем. А това, което остава, е визита, че когато си различен имаш мисията да промениш, да надградиш, да простиш. Пък било то и на останалите, които не са разбрали, не са чули или просто са проспали.....


Явор, ти никога няма да бъдеш Away!


P. S. Референцията Lucky man от заглавието е послание-препратка, останала от едно от последното интервю на Явор Захариев. Тогава на въпроса на журналистката за едно парче, което го радва, той реферира именно към The Lucky Man на The Verve. Защото въпреки и напук на всичко Явор е щастливо момче!
  • Facebook Social Icon
bottom of page