top of page

Цар Климатик и простолюдно подчинените му


6 юли. Климатичено време. Независимо дали навън е екваториален дъжд или пече сахарското слънце. Цар Климатик властва. Царства над всички ни. И е повод за конфликти. Всепроникващи конфликти сред целокупното офисно население. Защото когато на един му е топло, на друг му е студено. И обратно. Просто закон. И така безконечно. И до безкрай.


Отваря се един огромен обем от конфликтност, която остава нерешена и която си стои да ни нагнетява срещу уж милите колеги Пенка и Станчо от трето бюро вляво и Киро Лопатата от крило Б3. Увил се е Киро Лопатата с големия шал на баба си Сийка, сложил си е ръкавички, от които само пръстенцата му се виждат да трака по клавиатурата. До него - чашка Coldrex, a на Киро 10-диоптрените очила се замъглили от пара. Отстрани - Ленчето открила бедър и показва новия си ултра специален загар, получен на Бахамите. Горещо й е на Ленчето и нехае за наш Киро, зъзнещ от студ.


Киро и Ленчето - любимите ни офисни герои от село Липса-на-угодия. Защото сме такива. Когато Цар Климатик властва няма угодия.


Затова и хамериканските ни друзя са го решили - климатика на минус 15. И всички с вълнените шапки и шалове бегом офисно. Поне да няма хъм-мън. Като ще ни е гадно - да ни е гадно на всичките.


  • Facebook Social Icon
bottom of page