top of page

Пробуди ли се силата на Последните джедаи


3 часа по-късно. Или някъде след 1 посред нощ. Точно тогава, когато е свършила прожекцията и разбеснялата се тайфа от десетина 25-годишни младежи се е разотишла по домовете или насред други забави. Последните джедаи (или последният такъв, ако да сме внимателни в английския текст нс "братята Дисни") са били като за последно. Макар и ние, феновете, да продължаваме да не губи "последната си надежда", че силата на Дисни се пробужда. Кари Фишър, уви, загуби тази надежда и всички знаем резултата.


Но - отговорно и сериозно за филма сега. Критика аз не слушам, ревюта и не чета. Затова и влизането в киносалона, погледът към порковете, киборгите, Марк Хамил, Бен Соло, възкръстналия Йода и лелките-жаби, ужасени от непокорната Рей ми подейства със заряд, способен да ме изстреля от 9 галактики в 10-та. Затова и сега - около 1:33 сутринта, стоя на схлупения си балкон, пуша цигара при минус 5 и една неугасваща надежда ме ръга вътрешно и ми пали СИЛАТА. Разбирам защо обичам Дисни. Обичам и Star Wars. Съвместното им кръстосване признавам не разбирам, но и отказвам да разбера. Защото още от Хан Соло знам, че "Силата не работи така". Така че чувствам и не мисля - по напътствие на великия Куай-Гон Джин към младия Анакин.


И ако още не сте видели Последните джедаи - побързайте, защото тълпата от побеснели тинейджъри ще ви изпревари. Но не забравяйте - няма нужда от сравнение. Concentrate on the NOW. И ако се страхувате да не бъдете разочаровани, спомнете си зеленото малко човече, което проповядва "Страхът води до гняв. Гневът води до омраза.....Омразата - до Страдание".


Така че - НЕ СТРАДАЙТЕ ТАЗИ КОЛЕДА, А ВЪРВЕТЕ НА ДИСНИ ФИЛМ И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА ЖИВИЯ ЖИВОТ....и разбира се - НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ВАС! ЩЕ БЪДЕ, ЩЕ БЪДЕ!

  • Facebook Social Icon
bottom of page