top of page

За перфектното завещание и как да пукнеш на далавера

"Бум-бум

Мац, мац, писи, писи

Всяко лъвче иска да те дъвче

Бум-бум

Мац, мац, писи, писи

Всяко лъвче иска да те дъвче"

За по-неуките - последното е откъс от свирепото парче на Криско с бомбастично име "Базука". В него лиричният герой прави серенада на любимата си в Тайланд като й дава най-висш статус на незаменимост ясно изразена във вопъла му "Не те заменям за коли, апартаменти / Ти си моят замък и мойто Бентли". Всичко това се развива на предходните терзания на същия, възпят от Криско, лиричен герой който в предходния епизод на фона на екзотични пейзажи от Бали имаше Хамлетовски терзания от рода "Дали това любов е или са кошмари?". И намираше отговор единствено в стона:

"Сърцето ти е лед, сърцето ти е лед

Сърцето ти е лед, бейби, като януари"


Вероятно тук действително нашият герой се е бил поуплашил от тези заплашителни слова, които лиричната героиня запята в един предхождащ текст, е постулирала с:

"Мога да бъда "Лимон" или "Мече". Кво ти се пада - тегли си късметче! I'm the queen! Но ми го няма царя. Яката д*пара - респект или шамаря!"


На фона на това едни други стремежи от отминалите векове, квинтенсенциално обобщени в едно "Искам те" на една Лили Иванова, и огньовете на любов, запалени от един Васил Найденов и едно Силвия Кацарова, изглеждат меко казано не на място и не в ритъм. Защото тук и сега на мода е ОПРОСТАЧВАНЕТО. И на който не му харесва може да си пише завещанието и да БЕГА! Защото или Респект, или Шамаря. А ние, от Бомберанг, ще му съдействаме с няколко прости съвета за това как да пукнеш на далавера и навместо житце да оставиш имане. И то такова имане, че 40-те разбойника от гробището на Малашевци, да ти завидят и да те погнат като 6-годишно с пистолет след нощен запой. Но като изключим подобни рискове на професията си е добре човек ако не понесе поне да знае как да си тръгне от сцената на този свят. Добре би било това да е поклон или поне с апломб. По-долу са 3 кратки правила за писане на завещание при желание за пукване на кирия (*Тук авторите на Бомберанг правят уточнение, че не дават гаранция за резултатите от 3-те правила, поради причина, че никога не са пуквали и не знаят действителната кирия, което това би принесло някому):


1) Правило 1: Остави след себе си някого щастлив. Дори това да означава един щастлив съсед от това, че няма повече да слуша убийствената ти музика, оприличена на стържене с ренде, и няма да му дотягаш когато прахосмукираш точно в 2 на обяд. Всяка неделя. Без изключение.


2) Правило 2: Остави след себе си у някого спомен на радост. Тук нямаме претенции и за конкретната проява на радост - тя е предимно времево/социално обвързана и ние не можем да дадем повече детайли. Общото правило е да знаеш, че си видял очите на някого да греят. Дори това да са били очите на циглето, обрало кофата за смет след като ти току-що си изхвърлил в нея новата си плазма.


3) Правило 3: Вярвай в нещо. Ако ще и това нещо да е невъзможното. Кратка справка в Google показва, че "вярвай в" е най-комбинирано с "чудеса", "мен", "себе си". Изборът остава твой!


И за финал - понеже перфектното завещание инак не ще е перфектно - не забравяй да го подпишеш. Собственоръчно. Със син химикал. И с ръка на сърце и обещание, че ще го следваш. Оттук напред. Всеки ден. Като да е Великден!

  • Facebook Social Icon
bottom of page