top of page

Keep Calm и отиди на фитнес с Георги Господинов


Бил ли си на фитнес с Георги Господинов? И аз не съм. И аз не съм била на фитнес с Георги Господинов.


Всъщност кой пък и ходи на фитнес? Е, аз очевадно. Но не за друго, а заради спряната топла вода от Топлофикация. Във фитнесите винаги има топла вода - явно не ползват Топлофикация.


Което обяснява и навалицата от нацепени батки - явно и те, милите, имат проблем с топлата вода, затуй и редовно киснат на лежанката във фитнеса и понесли гъби и тривки после надлежно се къпят, пресъздавайки алековия бай Ганьо в банята в осъвременен вариант.


Но пък как се озова Георги Господинов във фитнеса? Преди години, когато посещавах таз светиня "Фитнеса" до 3 пъти годишно, винаги бях придружавана от книга. Мога отговорно да ви заявя, че отиването на фитнес с книга е скверно и срамно нещо - и до ден днешен бера срам всяка сутрин към 3:16 часа, сънувайки поредния кошмар от подобно "случване". Но днес, днес е различно. С напредъка на технологиите, вече съм въоръжена с аудиокнига. И то не каква да е - а с гласа на Г. Господинов, четящ Физика на тъгата. Още след първия път си закупих карта за фитнеса. Може би и заради тъгата на физиката. И никой, ама никой, не може да ме заподозре или заклеми, че съм понесли със себе си библиотеката на културно мероприятие във фитнеса.Казвам си "Keep calm"....и продължавам да въртя педалите, пеейки си естрадното парче "Пляс, пляс, педалите, водно колело".


Keep calm и отиди на фитнес с Георги Господинов. Но не става....keep calm е за британците и навременното чае-пиене в 4 следобед. Затова може би и Keep Calm популярните слогани се непревеждат на български. Най-добрият превод за сега на фразата е "I can't keep calm, I am from the Balkans".


Така че.....ако вече не можеш да кийпваш calm, вземи Георги Господинов и отиди на фитнес.  • Facebook Social Icon
bottom of page