top of page

Не си ти, ако НЕ критикуваш "50 нюанса по-тъмно"


Не бил смислен.

После - нямал сюжетна линия.

Най-после - нямало дори и нормални секс сцени.

Въобще - КАВКО МУ ПЛАЩАШ?! Филмът бил боклук. И фактът, че бил реализирал печалба 14.5 пъти печалба над бюджета си (надминавайки свръх печелившия Star Wars, при това неотчитайки всичките "играчки", които ще се разпродадат покрай появата му - а те, играчките, повярвайте, няма да ги продават с Детското меню в МакДоналдс) било защото Холивуд е виновен.


После - филмът бил за ограничените американци, които и без това нищо не разбирали, а ний - свръх-комплицираните обитатели на Стария континент, навикнали на Бах и Моцарт, можем с лека ръка да махнем и да заключим "Боклук".


"Боклук!" - казали те и отишли да гледат филма. "Боклук!", казали те, и въртели филма от сутрин до мрак по дори най-комплицираните си кина. "Боклук!", казали те, и .... гледали нюансите.


Всъщност - щяхме ли действително да говорим за нещо, което ама хептен не ни вълнува? Щяхме ли да си правим труда да коментираме нещо, което не ни докосва? Щяхме ли да пълним кино салоните само и само гордо на излизане да заявим "Казах ти. Тъпа американска боза". И да излизаме, задоволени от закупения пълнеж, с който сме натъпкали иначе изпразненото си от съдържание време.


Първата част на нюансите ме разплакаха. Втората - почти и за малко.

Прави ли ме това морално-пропаднала-интелектуално-оглупяла жена? Вероятно!

Имам ли проблем с това?

Абсолютно Не!








  • Facebook Social Icon
bottom of page