top of page

​Къде е мястото на среща между любовта и близостта...


На Попа. Софийският.


На Севастопол. Варненският.


На казино "България". Бургаското.


На Грамофон. Пловдивския.


На Гъбата. Старо-загорската.


Час на срещата - неизвестен. Нито любовта, нито близостта са от най-точните събеседници. Очакваш ги в 19:00 - те пристигат в 21 ч. Не можеш ги разбра. Те и те не могат се разбра.


Ако не си търпелив - не се вкарвай във филма да ги чакаш. Така де - ще си изгубиш времето в очакване на тез претенциозни госпожици. Някак си не си заслужава. Пък и отде да знайш, че ще дойдат?! Какво ако не дойдат?! Ще се окажеш най-големият простак да си ги чакал и искал.


А има го и другото - докато ги чакаш със сигурност ще срещнеш нещо или някой. На такива места винаги се среща нещо или някой. Някой интересен, забавен, симпатичен, дружелюбен, пичага, веселяк, не загубеняк, с добро чувство за хумор, стабиУЕН, евентуално синеок и още по-евентуално - РУС. Ще се прегърнете като да сте открили духа на Караджата и ще се насочите в близкото кръчме. И ще забравите. Или никога не ще се сетите - виното помага за това. Уискито - още повече.


На Попа Софийският никой не остава да чака. Особено, когато срещнеш нещо или някой. Защото нещо или някой сега е по-интересно от любов и близост тогава.


Затова ако си пиеш уискито тази вечер в градината на поредното кръчме и нещо те удари като с парцал под лъжичката и ти долипсва онова другото - ТИ КОЛКО ВРЕМЕ СИ ЧАКАЛ? Тогава, когато е трябвало?


Защото на Попа Софийският никой не обича да чака...

  • Facebook Social Icon
bottom of page